Brieven van Roald Dahl aan zijn moeder gebundeld in ‘Liefs van Boy’

Next Post
Previous Post

Roald Dahl
Liefs van Boy
brieven aan mijn moeder
Privé-domein
De Arbeiderspers, september 2017
ISBN 9789029514231, 320 pagina’s
> paperback € 24,99 | bestel

Regelmatig verschijnen er bij uitgeverij De Arbeiderspers weer nieuwe delen in de geliefde reeks privé-domein. Als nummer 295 verschijnt in september het brievenboek van Roald Dahl: ‘Liefs van Boy ; Brieven aan mijn moeder’.

Roald Dahl schreef zijn eerste brief aan zijn moeder, Sofie Magdalene, toen hij negen jaar oud was en op een kostschool verbleef. Zijn moeder was zijn eerste lezer en zonder zijn correspondentie met haar was hij misschien wel nooit schrijver geworden. Zij was degene die hem aanmoedigde om te verzinnen, te overdrijven en te vermaken. Zo ontwikkelde Dahl de duistere humor en fantastische verbeelding waarmee hij later zijn tijdloze verhalen zou schrijven.

De brieven, geschreven tussen 1925 en 1965, overspannen een groot deel van Dahls leven: we volgen hem op een Engelse kostschool, in Afrika bij Shell en de Royal Airforce en als diplomaat en schrijver in Amerika.

Deze bloemlezing werd samengesteld en toegelicht door Donald Sturrock, schrijver van de gerenommeerde Roald Dahl-biografie Verhalenverteller. De vertaling is van Auke Leistra.

meer info over genoemde boeken bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.