Boekenpaleizen of luchtkasteel, het ontstaan en de ontketening van BGN/Selexyz & Polare

Next Post
Previous Post

huizinga-boekenpaleizen-2014-3Jaap Broersma, Siebe Huizinga
Boekenpaleizen of luchtkasteel
het ontstaan en de ontketening van BGN/Selexyz & Polare

Uitgeverij Kompas, september 2014
Hardcover, 264 pagina’s
ISBN 9789492107008, verkoopprijs € 17,95
[te koop bij bol.com]

In september verschijnen twee boeken die de bedoeling hebben de gang van zaken rond opkomst en ondergang van boekenketen Selexyz/Polare/De Slegte te beschrijven.
Het Boekenparadijs richt zich vooral op de laatste fase en de rol van het management bij de teloorgang van het boekenimperium.

Deze uitgave, Boekenpaleizen of luchtkasteel, schetst een breder verhaal en gaat verder terug in de geschiedenis, vanaf de start in 1972 met de Kluwer Boekhandels groep tot en met het faillissement van Polare en de herrijzenis van de bekende boekwinkels onder hun vroegere benamingen.

Boekenpaleizen of luchtkasteel vertelt over de opkomst, ontwikkeling en teloorgang van een boekhandelsketen. Het is geschreven aan de hand van lange gesprekken met hoofdrolspelers uit ruim veertig jaar boekhandelsgeschiedenis (1972-2014). Boekenpaleizen of luchtkasteel reconstrueert een tijdperk vol grootse dromen, uitdagingen en tegenslagen; met gedeelde en tegenstrijdige belangen, spanningen tussen centraal beleid en lokale identiteit, financiële operaties en oplopende frustraties. Hoe scherp was het snijvlak van passie en realisme? Wat was de rol van de betrokkenen, wat is hun visie op de gebeurtenissen en hoe zien ze de toekomst van de boekhandels en de branche? (uitgever)

Boekpresentatie – Op 10 september is de presentatie van ‘Boekenpaleizen of luchtkasteel’ bij boekhandel Scheltema te Amsterdam om 16.30 uur. Het boek zal worden aangeboden aan de eigenaren van de boekhandels die zijn doorgegaan na het faillissement van Polare.

Over dit boek…
blog Maarten Dessing / Knack, 16 sept. 2014

zie ook 
Toef Jaeger, Het boekenparadijs : de opkomst en ondergang van Polare, Ambo|Anthos, 2014

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.