Biografie Annie M.G. Schmidt – 13e druk weer als hardcover

Next Post
Previous Post

zijl-anna-2011Annejet van der Zijl
Anna
Het leven van Annie M.G. Schmidt

Querido, februari 2011, 13e druk
gebonden, 478 pagina’s, 24 x 16 cm
ISBN 9789021439648, verkoopprijs € 24,50
[bestel + leesproef]

ook verkrijgbaar als paperback en e-book

Anna was Annejets tweede boek en geldt als een van de meest succesvolle biografieën ooit. Zoals Pieter Steinz onlangs in NRC Handelsblad schreef: ‘De recensenten waren unaniem. Prachtig noemden ze het boek, meeslepend, ontroerend, helder, lichtvoetig en eerlijk. En het grootste compliment was ongetwijfeld: ‘Een biografie die zich laat lezen als een roman.’ Door NRC Handelsblad werd het boek als enige biografie dan ook verkozen tot een van de vijftien belangrijkste non-fictie boeken van het afgelopen decennium.

Het boek kwam uit in de herfst van 2002 met als ondertitel Het leven van A.M.G. Schmidt 1911-1995 en werd genomineerd voor onder andere de Gouden Uil Literatuurprijs en de AKO Literatuurprijs.

Ter gelegenheid van het 100ste geboortejaar van Schmidt en de ‘Biografie Boekenweek’ heeft Uitgeverij Querido Anna eenmalig weer in een gebonden versie uitgeven. Ook  verschijnt dit voorjaar Liefs van Annie – de mooiste brieven van A.M.G. Schmidt, waarvan Annejet de selectie en toelichting zal verzorgen.

Recensies

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.