De zesde biografie van Wim Hazeu: ‘Lucebert’

Next Post
Previous Post

In februari 2018 verschijnt van schrijver, journalist, radio- en televisieprogrammamaker, uitgever, dichter en biograaf Wim Hazeu (1940) zijn zesde grote biografie, die van dichter-schilder Lucebert (1924-1994).

Lucebert is het levensverhaal van een gepassioneerde dichter en beeldend kunstenaar. Het is het verhaal van worsteling en succes. Het is het verhaal van het naoorlogse artistieke leven, waarin Lucebert verzet aantekent tegen autoriteiten die politiek en kunst bij het oude willen laten. Het is het verhaal over de dichters en kunstenaars die Lucebert omringden: Bertus Aafjes, Armando, Hans Andreus, Karel Appel en talloze anderen. En het is een verhaal over liefde en geliefden, over avonturen in Amsterdam, Bergen, Berlijn, Frankrijk, Italië en Spanje. (uitgever)

Bij wikipedia meer over Lucebert | Wim Hazeu

NB – Bij het verschijnen van de Lucebert-biografie van Wim Hazeu ging de media-aandacht vooral uit naar het opmerkelijke feit dat de zo geliefde en bewonderde Lucebert tijdens de Tweede Wereldoorlog aanhanger van het nationaal-socialisme was.

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog raakte hij in de ban van het nationaalsocialisme. Hij meldde zich vrijwillig voor de Duitse Arbeitseinsatz en werkte in 1943-1944 in een Duitse springstoffabriek waar experimenten met de vliegende bom V1 werden uitgevoerd. (Hazeu)

Wim Hazeu
Biografie Lucebert
Bezige Bij, februari 2018
ISBN 9789403104706, 976 pagina’s
> hardcover € 39,99 | o.a. te koop bij bol.com

 

De eerder verschenen biografieën van Wim Hazeu:

De titels linken naar bol.com voor meer informatie

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.