Auke Kok wint de Nico Scheepmaker Beker 2016

Next Post
Previous Post

1 mei 2017 | Vanavond werd de Nico Scheepmaker Beker, voor het beste sportboek van het jaar 2016, uitgereikt aan Auke Kok voor het boek ‘1936. Wij gingen naar Berlijn'(Thomas Rap)

De Nico Scheepmaker Beker is een vakjuryprijs voor de schrijver van het beste sportboek van het jaar. De prijs is vernoemd naar (sport)journalist Nico Scheepmaker (1930-1990), die vanaf 1957 schreef over sport en met zijn aanpak de Nederlandse sportjournalistiek heeft veranderd.

Jury – De jury bestaat uit Ad Melkert (voorzitter), Wilfred van Buuren (sporthistoricus), Marie-José Kleef (journalist), Gert-Jan van Tilborg (boekhandel Donner in Rotterdam) en Renate Verhoofstad (sportjournalist).

Voor de Nico Scheepmaker Beker werden op 6 april 2017 vijf genomineerde boeken bekendgemaakt door juryvoorzitter Ad Melkert.

>> klik op de titel voor meer informatie over de vijf sportboeken bij bol.com

Naast de vakprijs is er een publieksprijs waarvoor iedereen via het internet kan stemmen. De winnaar van de publieksprijs ‘Helden Sportboek van het jaar‘ wordt 3 mei bekendgemaakt in het programma van Humberto Tan, RTL Late Night.

  • Nico Scheepmaker Beker | site | wikipedia | berichten
    juryprijs voor het beste sportboek van het jaar

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.