‘Alles begint met A’ – Diedrik van der Wal schetst 27 letterportretten

Next Post
Previous Post

 


We zijn voortdurend omringt door woorden en teksten, samengesteld uit slechts 27 letters.
In dit boek krijgen alle 27 letters van ons alfabet elk hun eigen verhaal. Biografieën en petites histoires van elke afzonderlijke letter, over hun eigenaardigheden en lotgevallen.

• Diedrik van der Wal
Alles begint met A
De Harmonie, oktober 2020
9789463361057, paperback, 320 pagina’s, € 39,90

<< o.a. te koop via bol.com >>


“Er zijn ontzettend veel letters en het worden er steeds meer. Je komt ze tegen op de gekste plekken, vaak enigszins vermomd maar toch nog herkenbaar: appjes, boeken, contracten, dagbladen, e-mails, facturen, gevels, huiswerk, incunabelen, jaarverslagen, kerstkaarten, liefdesbrieven, manuscripten, notitieboekjes, ondertitels, poëzie, quotes, romans, stembiljetten, T-shirts, uittreksels, verhandelingen, websites, xeroxkopieën, ijspapiertjes, yoghurtpakken, zerken.”

Letters maken onderdeel uit van de grote familie die alfabet heet. Toch is Alles begint met A niet een integrale geschiedenis van het alfabet; het zijn eigenlijk biografieën – de petites histoires – van elke afzonderlijke letter, over de eigenaardigheden en lotgevallen van “onze’ letters. In 27 letterportretten schetst Diedrik van der Wal in Alles begint met A ons alfabetisch erfgoed. (uitgever)

Diedrik van der Wal werkt als collectiespecialist bij het Meertens Instituut in Amsterdam. Zijn interesse in letters ontstond tijdens de eerste schrijflessen en groeide in een later stadium uit tot een milde obsessie. In 2008 publiceerde hij ‘Achter de letter – encyclopedisch eenletterwoordenboek’.

over dit boek…

  • Radio – Taalstaat, Frits Spit in gesprek met Diedrik van der Wal, NPO1, 24 okt. 2020 –

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.