Alle gedichten van Jorge Luis Borges nu als paperback

Next Post
Previous Post

borges-gedichten-2014Jorge Luis Borges
Borges – Alle gedichten

Uitgeverij De Bezige Bij, januari 2015
Paperback, 624 pagina’s
> paperback € 29,90 – bestel | gebonden € 59,90


In september 2011 werd het eerste exemplaar van ‘Alle gedichten van Jorge Luis Borges’ aangeboden aan prinses Máxima. Een monumentale gebonden uitgave van 1200 pagina’s. Waarin al zijn gedichten waren opgenomen, zowel in het Spaans, als in het Nederlands, vertaald door Barber van de Pol en Maarten Steenmeijer.

Nu verschijnt (voor een wat mildere prijs) een paperback van ruim 600 pagina’s, met daarin alleen de vertaalde gedichten.

Jorge Luis Borges (Buenos Aires, 1899 – 1986) verwierf vooral wereldfaam met zijn verhalen, verzameld in De Aleph en andere verhalen. Hij geldt als de belangrijkste Zuid-Amerikaanse prozaschrijver van de twintigste eeuw.

Toch zag hij zichzelf in de eerste plaats als dichter. Met name in de laatste dertig jaar van zijn leven schreef hij graag poëzie. Vanaf de jaren veertig raakte hij langzamerhand blind. Hierdoor was hij tijdens het schrijven niet alleen veel meer aangewezen op zijn geheugen en op kortere geschriften, ook gaf poëzie hem de mogelijkheid persoonlijker te zijn dan proza.
borges-de-gedichten-2011borges-de-essays-2016borges-de-verhalen-2016

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.