15e ILAB Breslauer Prize for Bibliography voor twee uitgaven van HES & DE GRAAF Publishers

Next Post
Previous Post

De ILAB (International League of Antiquarian Booksellers) kent een vierjaarlijkse prijs, de ILAB Breslauer Prize for Bibliography, die wordt toegekend aan uitzonderlijke publicaties op het gebied van de bibliografie.

De jury, samengesteld uit wetenschappers en antiquaren, bestond uit Mitsuo Nitta, Japan; Arnoud Gerits, Amsterdam; Poul Jan Poulsen, Denemarken, Felix de Marez Oyens, voorzitter van de Breslauer Foundation, David Adams, de Universiteit van Manchester en Jean-Marc Chatelain, Bibliothèque Nationale de France.
Zij moesten een keuze maken uit 52 inzendingen uit Europa, de Verenigde Staten, Japan, China en Rusland. Het ging hierbij om publicaties die verschenen tussen 2005 en 2008.

Dit jaar werden twee boeken bekroond met een eerste prijs, die allebei zijn uitgegeven bij de Nederlandse wetenschappelijke uitgeverij HES & DE GRAAF Publishers.

De prijzen (van 10.000 dollar) zullen officieel worden uitgereikt in september 2010, tijdens het 39e ILAB congres in Bologna, met lezingen en een tentoonstelling van alle ingediende boeken.

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.