100 Jaar C. (Kees) Buddingh’

Next Post
Previous Post

Met de presentatie van Bazip, Deibel en andere verhalen. De beste verhalen van C. Buddingh’ wordt op 22 februari 2018 de officiële aftrap gegeven van het 100ste geboortejaar van de Dordtse schrijver-dichter C. (Kees) Buddingh’.

Buddingh’ werd op 7 augustus 1918 in Dordrecht geboren en zou er dat tot zijn dood in 1985 blijven wonen. In 1978 – op zijn 60ste verjaardag – werd hij benoemd tot Dordts ereburger.

 

De bundeling van de beste verhalen is samengesteld en ingeleid door Buddingh’s biograaf Wim Huijser en verschijnt bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, waar eerder de verzamelde gedichten Buddingh’ gebundeld (2010) en de biografie Dichter bij Dordt (2015) verschenen.

C. Buddingh’, Wim Huijser (samenst.)
Bazip, Deibel en andere verhalen
De beste verhalen van C. Buddingh’
Nijgh & Van Ditmar, februari 2018
<< meer informatie over dit boek bij bol.com

over dit boek…

Boekpresentatie | Op donderdagavond 22 februari 2018 om 20.00 uur in de Centrale Bibliotheek van Dordrecht wordt de bundel Bazip, Deibel en andere verhalen in ontvangst genomen door de Dordtse locoburgemeester Piet Sleeking. De samensteller van de bundel, Wim Huijser, zal een inleiding houden.

Meer Buddingh’-activiteiten

30 jaar C. Buddingh’-prijs | In juni zal ter gelegenheid van het Poetry International Festival in Rotterdam, waarvan Buddingh’ tussen 1970 en 1985 een van de drijvende krachten was, in de reeks Rainbow Essentials een keuze uit Buddingh’s poëzie worden uitgegeven, samengesteld door Wim Huijser.

Budding(h’) Poets| Het Buddingh’ Genootschap, Dordt Literair en Schouwburg Kunstmin zetten zich in om in samenwerking met Poetry International op zaterdag 24 november een poëziefestival onder de naam ‘Budding(h’) Poets’ (Engels voor ‘ontluikende dichters’) te organiseren met medewerking van zoveel mogelijk laureaten van de C. Buddingh’-prijs.

Spekkie en Blekkie | In het najaar zal bij de Dordtse uitgeverij Liverse ook een uitgave in boekvorm verschijnen van de krantenstrip ‘Avonturen van Spekkie en Blekkie’. Spekkie en Blekkie en het pindakaasmysterie is een van de in totaal 32 avonturen die Buddingh’ samen met tekenaar Otto Dicke tussen 1955 en 1965 dagelijks schreven voor een viertal dagbladen in Zuid-Holland: De Rotterdammer, Dordts Dagblad, Nieuwe Leidsche Courant en Haagse Courant.

Vier zonen van Dordrecht

De aandacht voor 100 jaar Buddingh’ staat niet op zichzelf. Onder de noemer ‘Vier zonen van Dordrecht’ wordt in deze stad herdacht dat naast Buddingh’ ook illustrator Otto Dicke, componist Kors Monster en verzetsheld Aart Alblas in 1918 werden geboren.
Meer hierover in dit bericht bij VVV-Dordrecht.

> naast de nieuwe verhalenbundel, zijn ook de biografie van Buddingh’, zijn verzameld werk en een literaire wandeling door Dordrecht verkrijgbaar in de boekhandel of bij bol.com

   .  . 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.