Zuid-Nederlandse miniatuurkunst – boek en tentoonstelling

Next Post
Previous Post

In ‘Zuid-Nederlandse miniatuurkunst. De mooiste verluchte handschriften in Nederlands bezit’ wordt een rijkdom ontsloten aan verluchte handschriften die gedurende de Middeleeuwen in de Zuidelijke Nederlanden zijn gemaakt en die in de loop der eeuwen in Nederlandse openbare collecties terecht zijn gekomen. Dit onbekende culturele erfgoed wordt hier getoond in een breed panorama dat reikt van de tiende tot het begin van de zestiende eeuw.

Aandacht wordt besteed aan de rijkversierde gebedenboeken voor privé-devotie en de prachtige geïllustreerde teksthandschriften van groot formaat die ontstonden tijdens het mecenaat van de Bourgondische hertogen en de navolging daarvan door adel, hovelingen en burgers. De nadruk ligt op cultuurhistorische en kunsthistorische aspecten.

> bekijk hier een aantal pagina’s (issuu)

Anne Margreet W. As-Vijvers, Anne S. Korteweg
Zuid-Nederlandse miniatuurkunst
De mooiste verluchte handschriften in Nederlands bezit
WBOOKS, februari 2018
In samenwerking met Museum Catharijneconvent en Koninklijke Bibliotheek
ISBN 9789462582491, 384 pagina’s, ca. 240 afb.
> paperback met flappen € 39,95 > € 24,95
| o.a. te koop bij bolcom

 

 Tentoonstelling  – Van 23 februari tot 3 juni 2018 organiseert Museum Catharijneconvent samen met de Koninklijke Bibliotheek de tentoonstelling ‘Magisch Miniaturen’ met de mooiste middeleeuwse miniaturen uit de Zuidelijke Nederlanden uit zeventien verschillende Nederlandse collecties. Slechts zelden zijn zoveel bijzondere manuscripten bij elkaar getoond.

Ter begeleiding van de tentoonstelling is er een uitgebreid programma met lezingen en rondleidingen en natuurlijk dit schitterende boek.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.