Wandelingen der Neederlanden, hedendaagse voetreizen door historisch Nederland

Next Post
Previous Post

wandelingen-neederlanden-2013Kester Freriks, Joyce Roodnat, Erik Van Zuylen
Wandelingen der Neederlanden
hedendaagse voetreizen door historisch Nederland

Uitgeverij Athenaeum, oktober 2013
Hardcover, 196 pagina’s, 25 x 18 cm
ISBN 9789025300944, verkoopprijs € 29,95
[te koop bij bol.com]

In 1813 kreeg het Koninkrijk der Nederlanden de geografische vorm die we nog steeds kennen. In datzelfde jaar kwam de negendelige Atlas der Neederlanden tot stand. Honderden kaarten, schitterend ingekleurd, tonen de pracht van ons landschap en onze geschiedenis. Vele daarvan zijn in Wandelingen der Neederlanden terug te vinden.

Nu, tweehonderd jaar later, doorkruisen schrijvers Joyce Roodnat en Kester Freriks ons land met deze kaarten als inspiratiebron. Van de Waddeneilanden tot Zuid-Limburg en van de Hondsbossche Zeewering tot de onneembare vesting Bourtange bieden de wandelverhalen volop avontuur.

De 24 wandelingen zijn door Erik van Zuylen uitgezet en op moderne kaarten gemarkeerd, waarmee het boek ook bruikbaar is als wandelgids.

Atlas der Neederlanden
De Atlas der Neederlanden is een immens verzamelwerk, bestaande uit negen zware, in leer gebonden foliobanden met in totaal 618 gedrukte en handgetekende kaartbladen en geeft een gedetailleerd topografisch totaalbeeld van Nederland en, deels, België zoals onze landen waren in de periode tot en met de Franse Tijd en de jaren onmiddellijk daarna.

Van deze Atlas – die recent geheel is gerestaureerd – verschijnt een exclusieve facsimile-uitgave, die wordt uitgebracht door Uitgeverij Asia Maior/Atlas Maior, in samenwerking met de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, in een genummerde oplage van 100 sets van elk tien delen, met een verkoopprijs van € 6.995 per set. [meer bij BoB]

Tentoonstelling – De atlas is het middelpunt van de tentoonstelling ‘Atlas der Neederlanden: de dageraad van het Koninkrijk’, ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk.
Deze tentoonstelling is te zien van 18 oktober 2013 tot 9 februari 2014 bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.