Vlaanderenleestdag – eerste editie op 23 april 2023

Next Post
Previous Post

Op zondag 23 april 2023 vindt de allereerste editie plaats van Vlaanderenleestdag. Die maakt deel uit van de communicatiecampagne ‘Vrienden voor het Lezen – Samen voor een Leesoffensief’ van de Vlaamse overheid. Iedereen wordt opgeroepen om die dag mee te vieren en te lezen, en zo lezen meer zichtbaar te maken. Want zien lezen, doet lezen. 

Het jaarlijks event wordt een dag waarop iedereen – zowel organisaties als individuele burgers – wordt uitgenodigd om zich als ‘Vriend voor het Lezen’ kenbaar te maken. Die ‘Vrienden voor het Lezen’ maken lezen op Vlaanderenleestdag zichtbaar en hebben door hun leesacties een positieve stimulerende impact op hun naaste omgeving. ‘Vrienden voor het Lezen’ laten anderen delen in hun leesplezier, laten hen leesplezier ontdekken én zetten hen aan om op hun beurt leesplezier door te geven.

Een Vlaanderenleestdag is geslaagd wanneer boeken massaal uit kasten en rekken worden gehaald, voorlezers op pad gaan, lezers postvatten op plekken in de publieke ruimte, in parken, (sport)pleinen, musea, op bus, trein en tram, wanneer samenlezers en leesgroepen samenkomen, auteurs lezers ontmoeten, … Kortom: wanneer mensen en boeken elkaar op alle mogelijke plekken en manieren vinden.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.