Vlaamse schrijver Aster Berkhof 100 jaar

Next Post
Previous Post

Aster Berkhof werd op 18 juni 1920 in Rijkevorsel geboren. Hij werd een van de populairste auteurs van Vlaanderen en schreef 101 boeken. Karel Michielsen, de vroegere bibliothecaris van Rijkevorsel schreef zijn biografie.

• Karel Michielsen
Aster Berkhof
100 jaar nieuwsgierigheid
Houtekiet, mei 2020
9789089248282, paperback, € 24,99

o.a. te koop via bol.com >>

Karel Michielsen maakte een selectie van bijzondere foto’s en unieke documenten als leidraad voor dit boek, die de vele facetten en achtergronden van Berkhofs leven en zijn 101 gepubliceerde boeken illustreren.

‘Aster Berkhof 100 jaar nieuwsgierigheid’ biedt een overzicht van het leven van een van de meest populaire Vlaamse auteurs uit de twintigste eeuw. Als geen ander slaagde Berkhof erin alle geledingen van de Vlaamse bevolking aan het lezen te krijgen. Hij schreef pure ontspanningsboeken, jeugdboeken, misdaadverhalen en literaire romans.

Veertig jaar lang was Berkhof de meest ontleende auteur in de Vlaamse openbare bibliotheken.

Berkhof, ook wel de Louis Paul Boon van het platteland of de Conscience van de twintigste eeuw genoemd, krijgt met dit boek een waardig huldebetoon naar aanleiding van zijn honderdste verjaardag op 18 juni.
(uitgever)

Museum – In Rijkevorsel werd in 2008 een Aster Berkhofmuseum geopend (momenteel tijdelijk gesloten wegens herinrichting).

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.