‘Vissenschild’ van Liesbeth Lagemaat is de winnaar van De Grote Poëzieprijs 2021

Next Post
Previous Post


31 mei 2021 | Vissenschild van Liesbeth Lagemaat(Wereldbibliotheek) is de winnaar van De Grote Poëzieprijs 2021 en het bijbehorende prijzengeld van 25.000 euro.

• Liesbeth Lagemaat
Vissenschild
een episch gedicht
Wereldbibliotheek, 2020

<< o.a. te koop via bol.com >>


Tijdens AVROTROS-programma Opium op NPO Radio 4 is de winnaar van De Grote Poëzieprijs bekendgemaakt. De winnaar is Liesbeth Lagemaat met de bundel Vissenschild.

Een kalligrafist vertelt het mysterieuze verhaal van het meisje Elpis, dat op een nacht wordt onteerd door Allesman/Nietsman. Haar lichaam zinkt naar de bodem van de wetering, haar geest stijgt ten hemel. In een magistrale woordenstroom doet de kalligrafist een poging Elpis tot leven te wekken. Ook de vissen en mannen met ‘werphengelhoofden’ steken een handje toe in dit epos, waarin echo’s uit de Vlaamse volkslegende van de Fiere Margriet doorklinken. (uitgever)

Het is een adembenemend werk waarin een zinderend poëtisch spel wordt gespeeld. Met deze poëzie toont de dichter grote ambitie en lef, maar ook het vermogen om een grote belezenheid te koppelen aan de huidige tijdsgeest. (jury)

Genomineerd waren:

De jury van De Grote Poëzieprijs 2021 bestaat uit: Inez Boogaarts, directeur van Poetry International, Jeroen Dera, neerlandicus verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en poëzierecensent, Nisrine Mbarki, schrijver, dichter, literair vertaler en programmamaker, Thomas Möhlmann, dichter, programmamaker en schrijfdocent, en Frits Spits, neerlandicus en radiomaker, onder meer bekend van radioprogramma De Taalstaat.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.