Vijf nominaties Nederlandse Fotoboekenprijs

Next Post
Previous Post

23 februari 2017 | Voor de eerste Nederlandse Fotoboekenprijs, een nieuwe tweejaarlijkse prijs voor het beste fotoboek van een Nederlandse (of in Nederland werkzame) fotograaf, werden 185 fotoboeken ingezonden.

De jury heeft de volgende vijf fotoboeken genomineerd:

Jury – Voorzitter van de jury voor de Nederlandse Fotoboekenprijs is Edie Peters, oprichter en hoofdredacteur van PhotoQ. De andere juryleden zijn Merel Bem (publicist en kunstcriticus), Rob Hornstra (fotograaf en docent fotografie), Narda van ’t Veer (oprichter agentschap UNIT), Wannes Ketelaars (general manager Huis Marseille) en Bert Teunissen (fotograaf).

FotoFestival Naarden – De Nederlandse Fotoboekenprijs is ingesteld door FotoFestival Naarden. De prijs van 5000 euro wordt uitgereikt tijdens het komende festival dat op 20 mei begint en waar ook alle ingezonden fotoboeken zullen worden geëxposeerd.

NB – De Nederlandse Fotoboekenprijs is de opvolger van de tweejaarlijkse Foto Kees Scherer Prijs voor het beste Nederlandse fotoboek, die sinds 1993 elf keer werd uitgereikt aan topfotografen. In 2015 werd de prijs voor de twaalfde en laatste keer uitgereikt en werd een boek gepubliceerd met alle 12 winnaars van de Foto Kees Scherer Prijs -‘Bekroond’ (zie hier).

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.