Verzamelde gedichten van Emily Dickinson

Next Post
Previous Post

Emily Dickinson, Peter Verstegen (vert.)
Verzamelde gedichten
Van Oorschot, maart 2018
ISBN 9789028280892, 864 pagina’s
> paperback € 29,99 | o.a. te koop bij bol.com

Uitgeverij Van Oorschot heeft een nieuwe versie uitgebracht (paperback) van de verzamelde gedichten van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson.

Emily Dickinson schreef bijna 1800 gedichten, maar publiceerde er tijdens haar leven slechts enkele. Ze schreef zoals geen ander dat ooit heeft gedaan over pijn, hartstocht, (on)geloof, de dood, de natuur, verlangen en het menselijk tekort. Haar liefdesgedichten zijn de schrijnendste die ooit geschreven werden, maar haar leven was er niet een van tragisch gemis alleen, getuige steeds terugkerende begrippen als roes, vervoering, toverij en extase. De volstrekt eigenzinnige inhoud van het werk, en daarbij haar teruggetrokken bestaan en onwil om te publiceren, hebben na de verschijning van het verzameld werk geleid tot een stortvloed van biografische studies en interpretaties. (uitgever)

Deze tweetalige uitgave bevat ruim de helft van haar poëzie en gaat vergezeld van een uitgebreid en kundig commentaar en een biografische schets door vertaler Peter Verstegen.

Van Oorschot bracht de verzamelde gedichten van Emily Dickinson eerder in 2005 uit in een tweedelige gebonden uitgave en in 2011 in één hardcover band.

MuseumEmily Dickinson Museum, Amherst MA

Video – Emily Dickinson: The Poet In Her Bedroom

upload: Sawmill River Productions, 2009
Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.