Uitgeverij Querido begint de Querido Academie voor schrijven, lezen & meer…

Next Post
Previous Post

19 juni 2013 – Em. Querido’s Uitgeverij opent vandaag de deuren van de Querido Academie. De Querido Academie organiseert schrijfmasterclasses, leesclubs (in samenwerking met uitgeverij Athenaeum) en boekenworkshops.

Querido-uitgever Annette Portegies: ‘De Querido Academie speelt in op de veranderingen die het boekenvak, niet alleen in Nederland, doormaakt. De boekenverkoop staat weliswaar onder druk, maar de belangstelling voor literatuur is, zo laten de bestsellerlijsten zien, weer groeiende.

Ook het aantal mensen met schrijfambitie is enorm, getuige de grote stapel manuscripten die uitgeverijen wekelijks ter beoordeling krijgen toegestuurd. Deze schrijvers kunnen lang niet allemaal een uitgeefcontract krijgen, zelfs niet als ze getalenteerd zijn, maar ook als ze kiezen voor publicatie op internet of self-publishing kunnen ze deelnemen aan de cursussen van de Querido Academie. De excellente docenten staan garant voor de kwaliteit ervan.’

De masterclasses, leesclubs en workshops vinden vooralsnog plaats op de uitgeverij, in het centrum van Amsterdam. Zodra het cursusaanbod wordt uitgebreid, zal de Querido Academie ook elders in Nederland en Vlaanderen actief worden: de cursussen kunnen dan op verzoek georganiseerd worden in bijvoorbeeld boekhandels en bibliotheken.

Leesclubs

De Querido Academie organiseert naast de masterclasses, gericht op beginnende schrijvers, ook leesclubs, waar in groepsverband boeken worden gelezen en besproken onder leiding van een ‘beroepslezer’: een criticus, uitgever of redacteur. De Academie gaat van start met het volgende aanbod:

  • Leesclub ‘De goddelijke komedie’
  • Leesclub Perpetua
  • Leesclub AKO Literatuurprijs
  • Leesclub VSB Poëzieprijs
  • Leesclub Libris Literatuur Prijs

website Querido Academie

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.