Twintigste editie Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis

Next Post
Previous Post

jaarboek-nbv-2013Sandra van Voorst (red.), e.a.
Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis 20/2013

Uitgeverij Vantilt, juni 2013
paperback, 238 pagina’s, 23 x 16 cm
ISBN 9789460041365, verkoopprijs € 27,50
[o.a. te koop bij bol.com]


Ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van de Nederlandse Boekhistorische Vereniging een speciale editie van het jaarboek met veel aandacht voor nationale én internationale ontwikkelingen in de boekwetenschap.
Voorzitter Hans Mulder vertelt de geschiedenis van de nbv, de Nederlandse hoogleraren boekwetenschap geven hun persoonlijke visie op het vak en artikelen over de internationale ontwikkelingen en evoluties in het vak voeren over de hele wereld, van China naar Zuid-Amerika en van Noorwegen tot Zuid-Afrika.
(tekst uitgever, cat. vj 2013)

Let op: bij uitzondering is de inhoud van dit Jaarboek, over de internationale stand van de boekwetenschap, geheel Engelstalig. Wel zijn er samenvattingen van de bijdragen in het Nederlands.

over dit boek werd geschreven door…

De Nederlandse Boekhistorische Vereniging (NBV) is er voor een ieder die het oude en het nieuwe boek in al zijn verschijningsvormen een warm hart toedraagt. De NBV, opgericht in 1993, is een actieve vereniging met ca. 650 leden, van prominente wetenschappers tot amateur-onderzoekers, van journalisten tot antiquaren.

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.