Tijdschrift De Parelduiker komt met special over Gerrit Komrij

Next Post
Previous Post

Hein Aalders, e.a.
De Parelduiker / special Gerrit Komrij

Bas Lubberhuizen, juni 2017
ISBN 97890559374904, 144 pagina’s,
softcover € 22,99

bestel deze special bij bol.com  >

Op 5 juli 2017 is Gerrit Komrij vijf jaar geleden overleden. Het tijdschrift De Parelduiker heeft een dubbeldik nummer gewijd aan de onvergetelijke schrijver.

Dit themanummer probeert iets van het veelkantige belang en de brede verscheidenheid van zijn literaire erfenis te laten zien en te duiden. Het is een gevarieerde verkenning van het Komrijk geworden en een eerbetoon aan een unieke en inspirerende vriend van de poëzie, boeken en schone letteren.

De Parelduiker brengt een saluut aan Gerrit Komrij met dit speciale dubbelnummer, waaraan onder anderen Arie Pos, Theo Sontrop, Gerardjan Rijnders en C.J. Aarts meewerken.
Uiteraard worden zijn toneelwerk en zijn bloemlezingen besproken (en de weerstand tegen zijn verzameling Zuid-Afrikaanse poëzie), maar ook zijn privéleven komt aan bod, zoals zijn rol als homoactivist of zijn vete met J. Bernlef.

Deze maand verschijnt ook de onbekende debuutroman ‘De lange oren van Midas‘ die Komrij schreef op 21-jarige leeftijd op het eiland Kreta, bezorgd door Arie Pos, Komrij’s biograaf.

>> meer boeken van Gerrit Komrij bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.