Tien titels maken kans op de BookSpot Gouden Strop 2018

Next Post
Previous Post

4 april 2018 | Onder de nieuwe naam ‘BookSpot Gouden Strop’, gaat de prijs voor het beste spannende boek van start met de bekendmaking van de longlist. Tien titels strijden om de prijs, die nu is verdubbeld naar 20.000 euro. 

De jury, onder leiding van Anniko van Santen, koos uit 73 inzendingen de volgende boeken:

De shortlist van de BookSpot Gouden Strop wordt op 9 mei bekendgemaakt, evenals de nominaties voor de BookSpot Schaduwprijs. Op 6 juni worden de winnaars van de Gouden Strop en Schaduwprijs bekendgemaakt bij de start van de Spannende Boeken Weken.

Jury – De jury van de BookSpot Gouden Strop 2018 bestaat uit: juryvoorzitter Anniko van Santen, Jos van Cann (recensent Hebban.nl, VN’s Detective & Thrillergids en thrillerboek.nl), Marian van Leth (ouddirecteur BiblioNu Venray/Horst), Els Roes (Thriller & Zo, recensent VN’s Detective & Thrillergids) en Herma Schipperheijn (Boekhandel Augustinus Nijmegen).

BookSpot Gouden Strop – De Gouden Strop bestaat 32 jaar en met ingang van 2018 is BookSpot (voorheen ECI) de financier en naamgever van de prijs. Het prijzengeld is verdubbeld naar 20.000 euro en nu krijgen ook de genomineerden voor de BookSpot Gouden Strop ieder 1.000 euro.

  • BookSpot Gouden Strop | site | wikipedia | berichten
    voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.