Tien historische jeugdboeken op longlist Thea Beckmanprijs 2020

Next Post
Previous Post

20 april 2020 | Ieder jaar reikt Archeon de Thea Beckmanprijs uit aan het beste historische jeugdboek. Dit jaar heeft de jury 10 boeken uitgekozen, geschikt voor kinderen tot 12 jaar.

De jury kijkt naar historische jeugdromans die én goed geschreven zijn én die de lezer op geloofwaardige wijze meenemen in het verleden. Afwisselend worden boeken voor jonge en voor oudere lezers bekroond.

De jury is tot de volgende keuze voor de longlist gekomen.

> Klik op de titels voor meer informatie over de boeken bij bol.com. Kopen kan natuurlijk ook (online) bij de lokale boekhandel.

De jury bestaat uit Hubert Slings (voorzitter), Henne van Beveren, Liselotte Dessauvagie, Monique Veldman en Moniek Warmer.

De winnaar van de Thea Beckman Prijs ontvangt € 1000,- van Archeon.

Naast de volwassen jury is er ook een kinderjury. Deze reikt De Jonge Beckman uit. Een panel van enthousiaste kinderen leest de shortlist en maakt daaruit een eigen keuze voor een winnaar. De winnaar van de Jonge Beckman ontvangt € 500,-.

Rondom de meivakantie maakt de jury de vijf titels van de shortlist bekend. Op zaterdag 19 september wordt zowel de Thea Beckmanprijs 2020 als de Jonge Beckman 2020 in Archeon uitgereikt. De Schrijvers van de Ronde Tafel zijn dat hele weekend in Archeon aanwezig.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.