‘Te koop: babyschoentjes, nooit gedragen’ – schrijvers kiezen hun favoriete korte verhaal

Next Post
Previous Post


Te koop: babyschoentjes, nooit gedragen
Nederlandse & Vlaamse schrijvers kiezen hun favoriete korte verhaal

Podium, februari 2019
ISBN 9789057599477, paperback,  € 25,00

o.a. te koop bij bol.com >>

Hemingway’s titelverhaal “Te koop: babyschoentjes nooit gedragen’ is een radicaal voorbeeld van de spaarzaamheid waarmee je een ontroerend verhaal kunt vertellen. Aan de andere kant van het spectrum staat A.M. Homes’ zeer lange korte verhaal “Dagen van inkeer’. Het is het favoriete verhaal van Jessica Durlacher die het “vitaal, sexy en geestig’ noemt.

Zo lichten in dit boek nog twintig andere vooraanstaande Nederlandse en Vlaamse auteurs toe welk verhaal hen altijd is bijgebleven. Dit levert een staalkaart op van wereldliteratuur op de korte baan: van klassieke verhalen van Tsjechov, Calvino en Poe tot verhalen van hedendaagse grootmeesters als Lydia Davis en Phil Klay. Manon Uphoff, Rob van Essen en Paul Snoek laten zien dat ook Nederlandstalige auteurs excelleren in dit genre.
Om met de woorden van Alfred Birney te spreken: deze bloemlezing is niet minder dan “een literair standbeeld’ voor het korte verhaal. (uitgever)

Boekpresentatie – Als start van De week van het korte verhaal is er in De Balie een ode aan de grootheden van het literaire genre | Kort en goed, De Balie, 14 februari 2019

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.