‘Taal voor de leuk’ – derde boek over taal van Paulien Cornelisse

Next Post
Previous Post

Paulien Cornelisse
Taal voor de leuk

Uitgeverij Cornelisse, oktober 2018
ISBN 9789082430233, 256 pagina’s, paperback € 16,99

o.a. te koop bij bol.com >>

Paulien Cornelisse – schrijver, cabaretier en columnist – komt na de succesvolle boeken ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ en ‘En dan nog iets’, waarvan samen een miljoen exemplaren werden verkocht, opnieuw met een heerlijk boek vol met prikkelende en humoristische observaties op het gebied van taalgebruik.

Paulien Cornelisse is een groot liefhebber van de Nederlandse taal. “Je ergeren? Dat doe je maar in je vrije tijd,’ zegt Paulien, om vervolgens als een detective op zoek te gaan naar taalvernieuwingen, miscommunicaties en bizarre gesprekswendingen. In Taal voor de leuk, haar derde taalboek, deelt ze haar nieuwste fascinaties. Waarom zegt de conducteur in de trein “UhLelystad’ in plaats van gewoon “Lelystad’? Kun je beter “ARG’ whatsappen of “ARGH’? Wat zijn dwangclichés? Auto-irritaties? En wat is woordaanelkaarplakkisme? Scherp, onderzoekend en met een vrolijk relativeringsvermogen neemt Paulien de taal onder de loep. (uitgever)

Op 29 oktober was Paulien aanwezig bij DWDD met haar nieuwe boek.

Boekpresentatie – Paulien Cornelisse presenteert haar nieuwe taalboek ‘Taal voor de leuk’ tijdens een Avondje Voor De Leuk op 2 november in Pakhuis De Zwijger.

>> de boeken van Paulien Cornelisse bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.