Sybren Poletprijs – Nieuwe grote literatuurprijs voor experimentele literatuur

Next Post
Previous Post

26-01-2018 | De Stichting Sybren Polet heeft een driejaarlijkse literaire prijs in het leven geroepen voor de auteur van de beste onconventionele, experimentele, innoverende literatuur en/of essayistiek. De prijs bedraagt 35.000 euro en wordt dit jaar voor het eerst toegekend.

Enkele jaren voor hun overlijden hebben dichter, schrijver en essayist Sybren Polet en zijn vrouw, vertaalster Cora Polet, besloten een stichting in het leven te roepen die zorg zou moeten dragen voor ondersteuning en erkenning voor literair werk in de geest van Sybren Polets veelzijdige oeuvre.

Tijdens hun leven werd al enkele keren de Lokienprijs ter grootte van 5000 euro uitgereikt voor literaire initiatieven in Polets geest, onder meer aan Stichting Perdu (2015) en aan het internettijdschrift Samplekanon (2018).

Jury – De kernjury voor de Sybren Poletprijs bestaat uit Jos Joosten (voorzitter), Bart Vervaeck en Marieke Winkler en wordt elke editie aangevuld met twee wisselende extra juryleden. Voor de editie 2018 zijn dat Laurens Ham en Marije Koens.

  • Sybren Poletprijs | site | wikipedia | berichten
    oeuvreprijs voor de auteur van de beste onconventionele, experimentele, innoverende literatuur en/of essayistiek

*foto: website Sybren Polet

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.