‘Strohalmen voor de lezer’ – poëzie van Joseph Brodsky

Next Post
Previous Post

brodsky-strohalm-400-2015Joseph Brodsky, Kees Verheul (samenst.)
Strohalmen voor de lezer
een ruime keuze uit de gedichten

Uitgeverij De Bezige Bij, juni 2015
gebonden met leeslint, 1152 pagina’s
ISBN 9789023483397, verkoopprijs € 59,90
[bestel]

Strohalmen voor de lezer biedt een uitgebreid en representatief overzicht van de poëzie van Nobelprijswinnaar Joseph Brodsky.

Deze selectie bevestigt Brodsky’s unieke positie in de wereldliteratuur: een moderne dichter met een grote passie voor de klassieke literatuur en een noodgedwongen politiek denker die in veel van zijn uitingen de kracht van het geschreven woord bezingt. Met deze monumentale uitgave wordt eindelijk eer gedaan aan de rijkdom, de emotionele zeggingskracht en de ironie van deze onvergelijkbare dichter.

Veel van de gedichten in Strohalmen voor de lezer verschijnen voor het eerst in vertaling. De nieuwe vertalingen zijn van de hand van Margriet Berg, Jan Robert Braat, Anneke Brassinga, Het Gents Collectief van Poëzievertalers, Arthur Langeveld, Anne Stoffel, Marja Wiebes en Peter Zeeman.

Kees Verheul, slavist, schrijver en vertaler, verzorgde de redactie en de samenstelling en voorzag het geheel van annotaties en een verantwoording.

Boekpresentatie – ‘Strohalmen voor de lezer’ werd op 12 juni 2012 gepresenteerd tijdens Poetry International in Rotterdam.

over dit boek…

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.