Simon Vestdijk – 50e sterfdag

Op 23 maart 1971 overleed Simon Vestdijk. Daarom het hele jaar 2021 aandacht voor het leven en werk van de schrijver van 52 romans en 3.000 gedichten.

Hieronder signaleren we relevante activiteiten en publicaties.

 Vestdijkquiz 

Op de site van het online tijdschrift Neerlandistiek levert Roland de Bonth een bijdrage aan dit Vestdijkjaar in de vorm van een Vestdijkquiz. Die bestaat uit 30 vragen over uiteenlopende onderwerpen die met leven en werk van Simon Vestdijk te maken hebben.

Stuur je antwoorden uiterlijk 23 maart – Vestdijks 50e sterfdag – op naar r.de.bonth@hotmail.com Wie het hoogste aantal punten heeft behaald, wint naast de eeuwige roem een Parker-pen om net als Simon Vestdijk veel te kunnen schrijven.

 Vestdijkkroniek 

De Vestdijkkroniek is een tweemaal per jaar verschijnende uitgave van de Vestdijkkring

Op 5 maart verscheen een speciale uitgave van de Vestdijkkroniek, nummer 137, een 100 pagina’s  tellend herdenkingsnummer, geheel in het teken van de 50ste sterfdag van Simon Vestdijk.
Meer over deze uitgave bij de Vestdijkkring

 Boek 
Simon Vestdijk – Een Alpenroman

In 1961 schreef Vestdijk ‘Een Alpenroman’, over de liefde tussen de twee vrouwen. Uitgeverij kleine Uil brengt nu een herdruk van dit boek in een reeks klassiekers uit de lhbt-literatuur.

bekijk bij | uitgever | bol.com |

 Expositie 

In de Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) is een kleine expositie te zien in een drietal vitrines met aandacht voor de herdenking van de 50ste sterfdag van Vestdijk.
De expo is het gehele jaar 2021 te zien op de 2de verdieping aan de Oosterdokskade 143, Amsterdam.

 Symposium 

In het najaar van 2021 wordt er een symposium gewijd aan betekenis van Simon Vestdijk.