Schrijver Geert Mak krijgt oeuvreprijs Prins Bernhard Cultuurfonds

Next Post
Previous Post

15 mei 2017 | De Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs gaat dit jaar naar schrijver Geert Mak vanwege zijn grote staat van dienst als schrijver van vele boeken over onze historie. “Geert Mak deed meer dan wie ook om een breed publiek te interesseren voor geschiedenis. Door zijn ongeëvenaarde verteltrant heeft hij de historie voor velen tot leven gewekt. En niet alleen de geschiedenis van Nederland, maar ook die van Europa.”, aldus het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De oeuvreprijs wordt jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds toegekend aan iemand die zich op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor cultuur of natuur in Nederland. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 150.000 euro, waarvan de ene helft vrij besteedbaar is en de andere helft voor een CultuurFonds op Naam met een startkapitaal van 75.000 euro.

De prijs wordt op 27 november 2017 uitgereikt in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Geert Mak (1946) werd geboren in Vlaardingen en groeide op in Friesland, als jongste kind van een predikant. Na een studie rechten en sociologie en een loopbaan als journalist, schreef hij in 1985 op 40-jarige leeftijd zijn eerste boek. Er volgden er velen, zoals De Engel van Amsterdam (1992) en Hoe God verdween uit Jorwerd (1996) – zie ook wikipedia

Het laatst verschenen boek van Geert Mak, De levens van Jan Six (2016) – het verhaal van een Amsterdamse patriciërsfamilie door vier eeuwen – is een belangrijke mijlpaal in het oeuvre van Geert Mak en de directe aanleiding tot het toekennen van de Prins Bernhard Cultuur Fonds Prijs.

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.