Schrijfdagboek van Jan van Mersbergen – gratis uitgave van de Revisor

Next Post
Previous Post

mersbergen-schrijfdagboek-2014Jan van Mersbergen
Schrijfdagboek

Revisor, november 2014
digitaal, pdf, 36 pagina’s
>> gratis download (pdf)

Het literair tijdschrift De Revisor werd in 1974 opgericht en verschijnt sinds 2011 in de vorm van een halfjaarboek.

Naast het papieren tijdschrift is er nu de ‘Revisor Bladspiegel’, gratis PDF-uitgaven, die op de website te vinden zijn tussen het overzicht van de verschenen Revisor-nummers.

Als eerste aflevering is er nu het Schrijfdagboek van Jan van Mersbergen, gebundelde columns waarin Van Mersbergen verslag doet van het schrijven van zijn roman ‘Naar de overkant van de nacht’, online te lezen of te downloaden voor eigen afdruk en tabletgebruik.

Jan van Mersbergen werkte in 2010 aan een roman die in november 2011 moest verschijnen, en ‘Naar de overkant van de nacht’ zou gaan heten. Voor de Revisor hield hij een schrijfdagboek bij op Revisor.nl. Vanaf het eerste kleine idee is te volgen hoe het zich langzaam ontwikkelde tot een roman. Ook is te zien tegen welke dilemma’s de schrijver aanloopt.

Wat dit dagboek het lezen of herlezen waard maakt, is hoe de schrijver zich blootgeeft, hoe hij laat zien waar een ambachtsman zijn ideeën vandaan haalt, hoe hij zich verhoudt tot de werkelijkheid, dat perspectief, karaktertekening, zelfs alinea-indeling in een roman niet gegeven zijn maar het resultaat van een worsteling.

over dit boek…

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.