‘De troostbibliotheek’ – Sara Nisha Adams

Next Post
Previous Post


Een hartverwarmende roman over hoe boeken een onwaarschijnlijke vriendschap creëren tussen twee heel verschillende mensen in een Londense buitenwijk.

• Sara Nisha Adams
De troostbibliotheek
The House of Books, februari 2023
paperback, 400 pagina’s
ook als e-book beschikbaar

<< o.a. te koop via bol.com en Libris.nl >>

Een hartverwarmende roman over hoe boeken een onwaarschijnlijke vriendschap creëren tussen twee heel verschillende mensen in een Londense buitenwijk.

Het leven van Mukesh Patel is sinds de dood van zijn geliefde vrouw in het slop geraakt. Naina was een fervent lezer, een passie die Mukesh nooit deelde. Maar wanneer hij een bibliotheekexemplaar vindt dat ze was vergeten inleveren, begint hij het toch te lezen.

Tiener Aleisha verveelt zich dood tijdens haar vakantiebaantje als bibliotheekmedewerker, tot er op een dag een papiertje uit een boek valt terwijl ze ingeleverde exemplaren incheckt. Het is een lijst met boeken getiteld “Voor het geval je het nodig hebt”. Geïntrigeerd en een beetje verveeld, besluit ze om elk boek op de lijst te lezen.

Wanneer Mukesh en Aleisha elkaar ontmoeten in de bibliotheek, geeft Aleisha de leeslijst door in de hoop dat het ook voor hem een reddingsboei zal zijn. Langzaamaan creëren de boeken een band tussen twee eenzame zielen, terwijl fictie hen helpt te ontsnappen aan de pijnlijke realiteit waarmee ze thuis worden geconfronteerd. (uitgever)

Sara Nisha Adams is een auteur van Indiase en Britse afkomst. Wanneer ze zelf niet aan het schrijven is, werkt ze als acquirerend redacteur bij Penguin Random House. Haar debuutroman De troostbibliotheek is geïnspireerd op haar grootvader, die haar liefde voor boeken deelde.

zie ook…

     

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.