Roth : Een schrijver en zijn boeken

Next Post
Previous Post

roth-biografie-2014Claudia Roth Pierpont
Roth
Een schrijver en zijn boeken

Uitgeverij De Bezige Bij, maart 2014
paperback, 416 pagina’s
ISBN 9789023484516, verkoopprijs € 24,90
[o.a. te koop bij bol.com]

• oorspronkelijke titel Roth Unbound: A Writer and His Books,
Farrar, Straus and Giroux, October 2013, Hardcover, ISBN 9780374280512 – [edities bij bol.com]

Philip Roth behoeft nauwelijks introductie. Iedere literatuurliefhebber kent zijn debuut Vaarwel, Columbus, waarmee hij de National Book Award won, evenals zijn Pulitzer Prize-winnende Amerikaanse pastorale en het revolutionaire latere werk, zoals Exit geest en Nemesis. Roth heeft een groot aantal literaire meesterwerken op zijn naam staan, maar toch was er nog altijd geen kritische beschouwing over hem en zijn werk verschenen. Daar is nu verandering in gekomen: eindelijk is er geschreven over Roths creatieve leven.

Claudia Roth Pierpont, al meer dan twintig jaar verbonden aan The New Yorker, onderzoekt alle complexe lagen van Roths werk en de daaruit voortkomende controverses. Pierpont, die Roth persoonlijk kent, heeft haar gracieuze stijl en uitgebreide onderzoek verrijkt met anekdotes, over Roths familie, zijn inspiratie, zijn critici, zijn hele oeuvre en zijn vriendschappen met onder anderen Saul Bellow en John Updike. Roth is een grootse prestatie, een fascinerend en uiterst toegankelijk werk over een van de belangrijkste schrijvers van onze tijd. (uitgever)

Claudia Roth Pierpont (geen familie) woont in New York en schrijft al twintig jaar over kunst voor The New Yorker. Verschillende kunstenaars waren haar onderwerp: van James Baldwin tot Katharine Hepburn en van Machiavelli tot Mae West. In 2000 publiceerde ze Passionate Minds: Women Rewriting the World, een verzameling essays over vrouwelijke auteurs, dat werd genomineerd voor de National Book Critics Circle Award.

over dit boek…

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.