Paustovski’s ‘Verhaal van een leven’ nu ook in de Russische bibliotheek

Next Post
Previous Post

Paustovski ; verhaal van een leven 1

Konstantin Paustovski
Verhaal van een leven 1
Verre jaren / Onrustige jeugd

Van Oorschot, februari 2017
> gebonden € 45,00 | bestel


Verhaal van een leven is wat Paustovski zelf een ‘epische autobiografie’ heeft genoemd. In Nederland verscheen de reeks van zes boeken vanaf de jaren ’60 in de reeks Privé-domein van de Arbeiderspers en ze kenden een doorslaand succes, herdruk volgde op herdruk.

In dit eerste deel van Paustovski’s Verhaal van een leven in de Russische Bibliotheek zijn Verre jaren en Onrustige jeugd opgenomen. Konstantin Paustovski (1892-1968) diende tijdens de Eerste Wereldoorlog als ziekenverzorger aan het Pruisische front en maakte de terugtocht van het Russische leger door Polen en Wit-Rusland mee. Na de Revolutie in 1917 verbleef hij als journalist in Odessa en Tiflis. Vanaf 1930 werkte hij in Moskou onder andere voor de Pravda en diverse vooraanstaande tijdschriften. Daarnaast vond hij steeds meer tijd om zich te wijden aan zijn literaire oeuvre. Wim Hartog vertaalde, onder veel meer, Paustovski’s zesdelige memoires, die eerder verschenen in de Privé-domeinreeks.

Deel twee, bestaande uit Begin van een onbekend tijdperk en De tijd van de grote verwachtingen en deel drie, met De sprong naar het Zuiden en Boek der omzwervingen, zullen in de loop van 2017 verschijnen.

In de zomer van 2016 verscheen Goudzand, een bundeling van Paustovski’s nog onbekende en onvertaalde verhalen, dagboeken en brieven.

  • meer over Konstantin Paustovski (1892-1968) bij wikipedia

>>> Drie delen Paustovski bij bol.com (deel 3 wordt verwacht in mei 2018)

 .   .  

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.