‘Papyrus’ – Irene Vallejo schreef een geschiedenis van de wereld in boeken

Next Post
Previous Post

Het boek is een van de mooiste uitvindingen ter wereld. Ga mee op reis door het leven van dit fascinerende gebruiksvoorwerp.

 

“Papyrus is een gepassioneerd eerbetoon aan het plezier van lezen.”

 

• Irene Vallejo
Papyrus
Een geschiedenis van de wereld in boeken
Meulenhoff, maart 2021
9789029094207,
hardcover, 536 pagina’s,
€ 29,99

<< o.a. te koop via bol.com >>

 

Irene Vallejo neemt de lezer mee op reis door het leven van dit fascinerende gebruiksvoorwerp. Er zijn haltes op de route bij de slagvelden van Alexander de Grote en bij de villa van Papyri ten tijde van de uitbarsting van de Vesuvius, bij de eerste bekende bibliotheken en werkplaatsen waar manuscripten werden gekopieerd en bij de kampvuren waar verboden boeken brandden. Onderweg verbindt Vallejo klassieke werken met de duizelingwekkende moderne wereld en hedendaagse debatten: Aristophanes en de rechtszaken tegen cartoonisten, Sappho en de literaire stem van vrouwen, Seneca en politiek.

Papyrus is een ongelooflijk avontuur met in de hoofdrol duizenden mensen die door de eeuwen heen het voortbestaan van het boek hebben gewaarborgd: verhalenvertellers, kopiisten, illustratoren, vertalers, straatverkopers, leraren, spionnen, rebellen, nonnen, slaven, avonturiers en boekverkopers. Het is een prachtige, wervelende ode aan het geschreven woord die laat zien hoe individuele levens en maatschappijen worden beïnvloed en gevormd door boeken. (uitgever)

Irene Vallejo (1979) studeerde klassieke literatuur aan de universiteiten van Zaragoza en Florence. Ze is de auteur van twee romans en een aantal kinderboeken. Papyrus is haar eerste non-fictieboek en een bestseller in Spanje. De vertaalrechten zijn in meer dan dertig landen verkocht.

over dit boek…

In deze video vertelt Irene Vallejo zelf over haar boek…

upload Meulenhoff

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.