P.C. Hooft-prijs 2020 voor Maxim Februari

Next Post
Previous Post

16 december 2019 | Het bestuur van de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde heeft besloten de P.C. Hooft-prijs 2020 toe te kennen aan Maxim Februari (Coevorden, 1963).

Deze oeuvreprijs is dit jaar bestemd voor beschouwend proza en wordt uitgereikt op een feestelijke bijeenkomst in Theater Diligentia in Den Haag, op dinsdagmiddag 26 mei 2020.

De P.C. Hooft-prijs 2020 voor het oeuvre van Maxim Februari is toegekend op voordracht van een jury bestaande uit Marian Donner, Odile Heynders, Lotte Jensen, Jan de Roder (voorzitter) en Stephan Sanders. Recente eerdere laureaten in de categorie beschouwend proza zijn: Bas Heijne (2017), Willem Jan Otten (2014) en H.J.A. Hofland (2011).

Aan de prijs is een bedrag verbonden van € 60.000.

Februari, pseudoniem van Dr. Max Drenth (1963), studeerde Nederlands recht en kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Hij is de auteur van romans (Klont en De literaire kring), essays en columns. In 2008 ontving Februari de Frans Kellendonkprijs voor zijn gehele oeuvre, en in 2018 de J.H. Heldringprijs voor columnistiek. Begin deze maand ontving hij de C.C.S. Croneprijs van de stad Utrecht. [zie wikipedia]

  • P.C. Hooft-prijs | site | wikipedia | berichten
    oeuvreprijs afwisselend toegekend voor proza, essayistiek en poëzie

De onbetrouwbare verteller . Klont . De literaire kring .

De boeken van Maxim Februari zijn o.a. te koop bij bol.com.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.