‘Onder druk wordt alles chaos’ – 26 opstellen over boekgeschiedenis

Next Post
Previous Post

Deze bundel verscheen in 2023 ter gelegenheid van het afscheid van conservator Oude Drukken en universitair docent Boekwetenschap Paul Dijstelberge (1956) van de Universiteit van Amsterdam.

Onder druk wordt alles chaos schetst in 26 opstellen de orde en wanorde in de geschiedenis van het boek. Immers, achter een op het oog goed geordende verzameling boeken op de plank kan een complexe herkomstgeschiedenis schuilgaan, net zoals een vakterm nogal eens aanleiding geeft tot een scholenstrijd en de namen van drukkers, uitgevers, uitvinders en auteurs door de tijd heen een eigen leven kunnen gaan leiden. Zo blijft de onderzoeker bezig en is het boekhistorische plaatje nooit af. De bijdragen bestrijken alle eeuwen en de variatie in onderwerpen is zo divers als boekwetenschap ook is.

Met bijdragen van: Daan Doesborgh, Jos A.A.M. Biemans, John Tholen, Kuniko Forrer, Trude Dijkstra, Djoeke van Netten, Rindert Jagersma, Adriaan Plak, Judith Grootendorst, Bram Vannieuwenhuyze, Frans A. Janssen, Marleen de Vries, Larissa van Vianen, Jan Just Witkam, Lia van Gemert, Irene D. van Dijk, Rietje van Vliet, Jaap Harskamp, Cis van Heertum, Lisa Kuitert, Eline Kortekaas, Jan Bos, Jos van Waterschoot, Diederick van der Lee, Hans Brandhorst.

 

Onder druk wordt alles chaos
Boekgeschiedenissen tussen orde en wanorde
Armorica, 2023
306 pagina’s met illustraties in kleur, € 45,00
Te bestellen bij Uitgeverij Armorica

 

 

Uitgeverij Armorica is nauw verbonden met de master Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. De uitgeverij richt zich op het uitgeven van boeken die voortkomen uit deze masteropleiding, waaronder masterscripties, proefschriften en andere publicaties die gerelateerd zijn aan boekwetenschap. [bezoek de website]

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.