O, gouden, stralenshelle fantazie – bloemlezing uit de gedichten van Louis Couperus

Next Post
Previous Post

linden-couperus-2015Louis Couperus, Frans van der Linden (samenst.)
O, gouden, stralenshelle fantazie
een bloemlezing uit de gedichten van Louis Couperus

Uitgeverij Tiem, juni 2015
paperback, 88 pagina’s
ISBN 9789079272624, verkoopprijs € 19,95
[bestel]


Louis Couperus, geliefd en bewonderd om zijn romans, heeft gedurende een groot deel van zijn leven ook poëzie geschreven. In zijn gedichten is hij vooral de estheet die vervuld is van een diepgeworteld verlangen naar schoonheid.

De virtuoze taal, de levendige fantasie en het inlevingsvermogen van de schrijver maken de kennismaking met zijn gedichten tot een verrassende ontdekking. Verschool hij zich in zijn proza vaak achter zijn romanfiguren, in zijn gedichten geeft hij veel meer van zichzelf prijs. Met zijn poëzie wordt het ‘literaire portret’ van Louis Couperus vervolmaakt. (uitgever)

Deze bloemlezing, samengesteld door Frans van der Linden, geeft een representatief beeld van het dichterlijk werk van Couperus. Een inleiding en toelichtend commentaar maken zijn poëzie toegankelijker voor de hedendaagse lezer.

over dit boek…

Frans van der Linden (1940) is medewerker van het Louis Couperus Museum en bezorgde in 2013 in de Prominentreeks John Ricus Couperus, Herinneringen van een oude vader en in 2014 een bewerking van Johan Broedelets roman Hofstad (1909)

Neerlandicus Frans van der Linden ontving op 10 juni de Couperuspenning 2015. Hij ontving de bronzen penning op de 152ste geboortedag van Louis Couperus, in het aan de schrijver gewijde museum in Den Haag (lees meer).

Prominent-reeks – ‘O, gouden, stralenshelle fantazie’ verschijnt als deel 24 van de PROMINENT-reeks van uitgeverij Tiem. Het eerste exemplaar werd op 10 juni 2015 in het Louis Couperus museum overhandigd aan Hagenees en Couperus-liefhebber Bart Chabot.

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.