NS Publieksprijs 2019 voor Rinkeldekink van Martine Bijl

Next Post
Previous Post

20 november 2019 | Met een grote voorsprong, ruim 33% van de in totaal 111.000 stemmen, werd Rinkeldekink van Martine Bijl uitgeroepen tot Boek van het Jaar 2019. De winnaar werd bekendgemaakt in De Wereld Draait Door. 

• Martine Bijl
Rinkeldekink
Atlas Contact, 2018

o.a. te koop via bol.com >>

Rinkeldekink van Martine Bijl (Atlas Contact) heeft de NS Publieksprijs 2019 gewonnen en is daarmee het Boek van het Jaar 2019.

‘Rinkeldekink’ van Martine Bijl gaat over de hersenbloeding die zij kreeg in september 2015. Na haar langdurige herstel in een revalidatieoord, waar zij vrijwel alles opnieuw moest leren, bracht ze nog enkele maanden door in een ziekenhuis, waar ze behandeld werd voor depressie. Haar taalvermogen bleef onaangetast. Over therapeuten, over welzijnstaal, de valklas en de ergotherapie, over angsten en wanen, over hoe het voelt als iemand anders in je brein is gekropen en daar de boel dreigt over te nemen schrijft ze eerlijk, met wrange humor, zonder opsmuk en daardoor indrukwekkend.

De winnaar werd, in aanwezigheid van de schrijvers van de genomineerde boeken, bekendgemaakt in DWDD. Namens de in mei overleden auteur en presentatrice nam haar man Berend Boudewijn de prijs in ontvangst.

Rinkeldekink kreeg ruim 33% van de in totaal 111.000 stemmen die werden uitgebracht (vorig jaar 97.000).

De andere genomineerden waren:

>> klik op de titel voor meer informatie over het boek bij bol.com

De zes genomineerde oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (1 juli 2018 tot 1 juli 2019).

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.