Nieuwe uitgeverij JEA komt met standaardwerk over de Nederlandse platenindustrie

Next Post
Previous Post

Drukkerij Joh. Enschedé Amsterdam, waarvan de geschiedenis terug gaat tot 1703 (lees meer), begint een uitgeverij voor exclusieve non-fictie: Uitgeverij JEA. De nieuwe uitgeverij gaat boeken uitgeven op het gebied van muziek, sport, kunst, literatuur en wetenschap.

Deze maand verschijnt het eerste boek: het vuistdikke Dutch Mountains over de geschiedenis van de Nederlandse platenindustrie, samengesteld door muziekliefhebber en journalist Peter Voskuil.

Als product van ruim vijf jaar diepgravende research, is Dutch Mountains het meest complete boek over de Nederlandse populaire muziek. Een unieke blik-van-binnenuit aan de hand van bijna 250 interviews met sleutelfiguren. Directeuren, managers, producers, technici, pluggers, dj’s, muziekuitgevers, sessiemuzikanten en artiesten vertellen openhartig over het platenvak. Met honderden zeldzame foto’s en reproducties van originele sheets en memo’s uit niet eerder ontsloten (privé)archieven. (uitgever)

Peter Voskuil
Dutch Mountains ; Het ultieme standaardwerk over de Nederlandse platenindustrie
JEA, september 2017
ISBN 9789082471700, 730 pagina’s > hardcover € 89,95 | bestel

 

Collectors Edition

Naast de reguliere uitgave is er ook een limited edition te koop in een oplage van van 579, genummerde exemplaren. Het boek wordt geleverd in een speciale box met een aantal extra’s, waaronder een ‘gold coloured vinyl-lp’ met bijzondere tracks en rarities.

Deze Collectors Edition is voor € 195,00 te bestellen bij Uitgeverij JEA.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.