Nieuwe Nederlandse Fotoboekenprijs

Next Post
Previous Post

20-11-2016 | In 2017 wordt de eerste Nederlandse Fotoboekenprijs uitgereikt. Deze tweejaarlijkse prijs bedraagt 5.000 euro en wordt toegekend aan het beste fotoboek van een Nederlandse (of in Nederland werkzame) fotograaf.

fotofestival-naarden-logoDe prijs zal worden uitgereikt tijdens de komende editie van het FotoFestival Naarden, dat gehouden wordt van 20 mei t/m 18 juni 2017. Met deze prijs wil het FotoFestival Naarden recht doen aan de grote kwaliteit en verscheidenheid van het Nederlandse fotoboek.

De Nederlandse Fotoboekenprijs is de opvolger van de Foto Kees Scherer Prijs, die in 2015 voor het laatst werd uitgereikt (zie boek ‘Bekroond’).

Jury – De jury voor de Nederlandse Fotoboekenprijs bestaat uit de volgende leden: Edie Peters (voorzitter), oprichter en hoofdredacteur van PhotoQ, online platform voor fotografie en fotoboekenwinkel, Merel Bem (publiciste en kunstcriticus), Rob Hornstra (fotograaf en docent fotografie), Narda van ’t Veer (oprichter agentschap UNIT), Wannes Ketelaars (directeur Huis Marseille), Bert Teunissen (fotograaf), Erik van der Spek, bestuurslid van het FotoFestival Naarden, treedt op als secretaris.

De jury beoordeelt de fotoboeken gezamenlijk. De jury zal vijf fotoboeken nomineren; de winnaar wordt tijdens het FotoFestival Naarden bekend gemaakt. Dan wordt ook de prijs van 5.000 euro aan de winnaar uitgereikt. Het FotoFestival Naarden stelt de vijf genomineerden in staat een (kleine) expositie van hun werk te tonen.

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.