Nieuwe biografie van Simone de Beauvoir

Next Post
Previous Post

Filosoof, schrijver en feministisch icoon – Simone de Beauvoir was het allemaal. Biografe Kate Kirkpatrick had voor het eerst toegang tot nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie.

• Kate Kirkpatrick
Simone de Beauvoir
Een leven
Ten Have, maart 2020
9789025907693, hardcover, 400 pagina’s, € 34,99

o.a. te koop via bol.com >>

“Simone de Beauvoir. Een leven’ is de nieuwe, monumentale biografie geschreven door Kate Kirkpatrick. Diepgravend, verrassend en ontroerend.
Filosoof, schrijver en feministisch icoon – Simone de Beauvoir was het allemaal. Biografe Kate Kirkpatrick had voor het eerst toegang tot nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie. Het resultaat is een echte pageturner: diepgravend, verrassend en ontroerend.
Deze baanbrekende biografie werpt een geheel nieuw licht op De Beauvoir, die definitief neergezet wordt als een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw. (uitgever)

Simone de Beauvoir (1908-1986) bij wikipedia

Kate Kirkpatrick is lector Religie, Filosofie en Cultuur op het King’s College in Londen. Eerder doceerde ze aan universiteiten in Herfordshire en Oxford over Filosofie en het Feminisme van De Beauvoir. Ze is auteur van meerdere boeken en artikelen over De Beauvoir, Sartre en het existentialisme.

Bij het verschijnen van ‘Becoming Beauvoir – A Life‘ (Bloomsbury) in augustus 2019 plaatste de Volkskrant een interview van Peter Giesen met Kate Kirkpatrick, 6 september 2019.


zie ook…

Waarom ik van Simone de Beauvoir houd
Waarom ik van Simone de Beauvoir houd
Regine Dugardyn
Ten Have, febr. 2020
In “Waarom ik zo van Simone de Beauvoir houd’ schrijven vijftien bekende auteurs en journalisten een brief aan hun grote voorbeeld.
zie info bij bol.com

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.