Nieuw nummer verschenen van ‘De Gulden Passer’, Vlaams tijdschrift voor boekwetenschap

Next Post
Previous Post

De Gulden Passer is het enige boekhistorische tijdschrift in Vlaanderen en biedt een combinatie van wetenschappelijke, kwaliteitsvolle artikelen, actuele notities over het boekenvak en een uitgebreide recensie- en signalementenrubriek. De aandacht voor de geschiedenis, productie, distributie en consumptie van het boek in de Nederlanden staat centraal. Vanaf 2009 verschijnen twee nummers per jaargang.

De Gulden Passer is een uitgave van de Vereniging van Antwerpse Bibliofielen en is inbegrepen in het lidmaatschap van deze vereniging. Het lidmaatschap van de Vereniging van Antwerpse Bibliofielen staat open voor iedereen. Het lidmaatschapsgeld bedraagt 40 euro per jaar. Voor leden die jonger zijn dan 30 jaar geldt een contributie van 30 euro per jaar. Van een aantal jaargangen zijn nog losse nummers te bestellen.

Deze maand verscheen Gulden Passer jaargang 88, nr. 2. Het bevat zes artikelen.

Er zijn bijdragen over de handschriften (E. van Balberghe) en incunabelen (C. Coppens) uit de oude bibliotheek van de Parkabdij van Heverlee, over de lotgevallen van de 17de-eeuwse drukker François Bellet die in Antwerpen, Saint-Omer en Ieper werkte (D. Imhof), over intrigerend knip- en plakwerk in boeken uit het Engelse Little Gidding (P. Dyck), over de boekdrukkunst die in verband wordt gebracht met begrippen als (pre)moderniteit, natiewording en identiteit (K. Absillis) en tot slot, een analyse van boeken in de context van het 21ste-eeuwse internationale boekenvak (C. Squires). Daarnaast bieden ook de rubrieken ‘Notities’ en ‘Recensies en signalementen’ weer veel stof tot lezen.
De volledige inhoudsopgave, ook van vorige nummers, vindt u op deze pagina.

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.