Meisjesboeken van weleer

Next Post
Previous Post

groenhart-meisjesboeken-2016Kristine Groenhart
Meisjesboeken van weleer
wat Joop, Polly, Pitty, Pat en Ann zo leuk maakt

Uitgeverij Querido, april 2016
Paperback, illustr., 272 pagina’s
ISBN 9789021402277, verkoopprijs € 19,95
(bestel bij bol.com)

Wat is dat toch? Die dromerige blik in de ogen van generatiegenoten wanneer het gaat over kostschoolboeken van vroeger, over Top Naeffs Schoolidyllen of over de romans van Cissy van Marxveldt? Het lijkt of er een hele generatie vrouwen, geboren tussen 1950 en 1975, opgegroeid is met dezelfde boeken, vol schoolavonturen, warme gezinnen, gezellige vriendinnenclubjes, eerste verliefdheden. De meisjes in deze bakvisromans waren net iets gekker en durfden net iets meer dan wij.

Kristine Groenhart ging terug naar haar jeugd in de jaren zeventig. Op basis van de boeken en haar eigen leesverleden schetst ze een tijdsbeeld en probeert ze erachter te komen waarom wij de meisjeswereld van die donderse Dolle Tweeling zo aantrekkelijk vinden. (uitgever)

Kristine Groenhart (Dordrecht, 1964) studeerde Nederlands aan de universiteit van Amsterdam, met afstudeerrichting jeugdliteratuur. Hierna werd ze lerares Nederlands op verschillende middelbare scholen. Na het schrijven van een aantal boeken voor volwassenen begon ze aan een kinderserie over een Engelse kostschool voor meisjes, Mulberry House.

over dit boek…

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.