Mark Schaevers is nieuwe biograaf van Hugo Claus

Next Post
Previous Post

10 oktober 2014 – Schrijver/journalist Mark Schaevers (1956) is aangesteld als de nieuwe biograaf van Hugo Claus (1929–2008). Dit werd vandaag bekendgemaakt door uitgeverij De Bezige Bij.

claus-wolken-2011Schaevers publiceerde eerder Groepsportret, een keuze uit meer dan vijftig jaar interviews met Hugo Claus; een portret van Claus aan de hand van zijn eigen woorden. In 2011 stelde hij het rijk geïllustreerde boek De Wolken, uit de geheime laden van Hugo Claus samen, een veelkleurige selectie uit de nalatenschap, variërend van rekeningen en kattebelletjes tot dagboekaantekeningen en aanzetten tot al dan niet gepubliceerd werk.

In het dagelijks leven is Mark Schaevers werkzaam bij het weekblad Humo. Hij is ook bestuurslid van Schrijversvereniging ‘De Bezige Bij’.

Piet Piryns – Tien jaar geleden begon schrijver/journalist Piet Piryns al met de voorbereidingen voor een biografie over Claus. Om persoonlijke redenen heeft hij echter besloten dit project niet voort te zetten.

Piryns liet eerder weten niet zo’n haast te maken met de biografie van Claus. Uit een art. in Knack in 2013:

Ex-Knack redacteur Piet Piryns wil zich vijf jaar na de dood van de meester niet laten opjagen. ‘Voor een biografie heb je afstand nodig, veel afstand.’

Wanneer die lang verwachte Claus-bio er komt, weet hij zelf niet. Misschien iets voor het 25-jarige jubileum van het overlijden van Claus in 2033?

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.