Lucebert & jazz – Ik ben een gemankeerde saxofonist

Next Post
Previous Post

lucebert-jazz-2013Ben IJpma, Ben van Melick
Ik ben een gemankeerde saxofonist
Lucebert & jazz

Uitgeverij Huis Clos, november 2013
gebonden, met 2 cd’s, 176 pagina’s, 24 x 16 cm
ISBN 9789079020218, verkoopprijs € 32,50

o.a. te koop bij Boekenroute ( uitverkocht)


‘Ik ben een gemankeerde saxofonist’, zei Lucebert over zichzelf. Die bekentenis is de titel van een bundel waarin de stukken over Lucebert en jazz die tot nu toe verschenen, zijn opgenomen. Een boek dat ook en hommage wil zijn aan de schrijver en beeldend kunstenaar.

Dit lijvige boek over Lucebert en jazz bevat gedichten, schilderijen, gouaches, grafiek en tekeningen, foto’s en documenten. Met bijdragen van Gerrit Kouwenaar, Henk Bernlef, Igor Cornelissen, Bert Vuijsje, Jan van Gilst, Sipke Huismans, Johanneke van Slooten en Gillis J. Dorleijn die de afgelopen drie decennia verschenen in kranten, tijdschriften en essaybundels. Ze worden aangevuld met twee bijdragen van Coen de Jonge en Ben IJpma, speciaal voor deze uitgave geschreven. Fotograaf Pieter Boersma verzorgde het beeldmateriaal.

Concept en boek zijn het initiatief van Ben IJpma. Hij wilde laten zien waar en op welke wijze jazz van invloed is geweest op het werk van Lucebert, met name op de gedichten.

Achter in het boek zijn twee cd’s opgenomen. Op een daarvan staat het Lucebert-programma van Flex Bent Braam, de tweede bevat de registratie van de memorabele Constantijn Huygensprijs-uitreiking in 1965.

Een compleet overzicht van de lp-collectie van de kunstenaar sluit het boek af.

‘Ik ben een gemankeerde saxofonist’ is de 48e uitgave van uitgeverij Huis Clos. De vormgeving is van Piet Gerards Ontwerpers. De oplage is 750 ex.

Boekpresentatie en concert – Lucebert en jazz verschijnt op vrijdag 1 november 2013 en wordt gepresenteerd tijdens een concert van Flex Bent Braam in het Amsterdamse Bimhuis. Remco Campert zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

over dit boek…

Onderscheiding – ‘Lucebert & jazz’ is uitgekozen als een van de 33 Best Verzorgde Boeken van 2013. Bovendien kreeg het boek een eervolle vermelding bij de Schönste Bücher aus aller Welt, de jaarlijkse internationale jurering van Best Verzorgde Boeken in Leipzig.

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.