Literaire herinneringen van Hans Sleutelaar

Next Post
Previous Post

sleutelaar-worden-2016Hans Sleutelaar, Erik Brus (red.)
Sleutelaar worden
Literaire herinneringen

Studio Kers, april 2016
paperback, 160 pagina’s
ISBN 9789491835025, verkoopprijs € 16,95
(o.a. te koop bij bol.com)

Hans Sleutelaar zoekt in zijn teksten in Sleutelaar worden steeds naar de essentie van de schrijvers en kunstenaars die hij portretteert. Ook zijn er stukken opgenomen over de vernieuwende Haagse Post-journalistiek van begin jaren zestig, en een reeks van zes korte overdenkingen over de nauwe relatie tussen kunst en realiteit (‘Hoe hoger de graad van realiteit, hoe meer het kunstwerk tegenwoordig is. De kunst verheft de realiteit door die te verhevigen.’) Hij schrijft hierbij volgens de principes die hij als redacteur, dichter en journalist altijd heeft aangehangen: bondig, in heldere taal, wars van kouwe drukte en met een grote waarheidsliefde. (uitgever)

Sleutelaar worden is een verzameling van korte prozateksten waarin Hans Sleutelaar een reeks schrijvers en kunstenaars portretteert waarmee hij in de loop der jaren samenwerkte of in aanraking kwam, zoals Johnny van Doorn, Armando, Jan Schoonhoven, C.B. Vaandrager, Jan Cremer, Bob den Uyl, C. Buddingh’, Hans Verhagen, e.a. Naast deze teksten van Sleutelaar, bevat het boek gastbijdragen van auteurs over Sleutelaar: Wim Brands, Sanneke van Hassel en Bertram Mourits, plus wijlen Johnny van Doorn en Martin Bril. Het boek bevat verder uniek fotomateriaal van Sleutelaar en de overige geportretteerden door de jaren heen.

Boekpresentatie – Op 15 april kreeg de dichter uit handen van Wilfried de Jong het eerste exemplaar van het boek ‘Sleutelaar Worden’ uitgereikt. Het Rotterdamse tv-magazine 010Nu maakte een reportage…

Ochtendstad

Rotterdam voor dag en dauw. De bruggen zijn verlaten.
De geldpaleizen gloren in het Noord-Atlantisch licht.
Winst en verlies staan in de onbehouwen ziel gegrift
van deze warse stad – alleen met wind en water.

Hans Sleutelaar

uit ‘Vermiste stad’, de tweede bundel van Hans Sleutelaar, De Bezige Bij, 2004

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.