‘Lila Inkt’ – een documentaire over Louis Couperus

Next Post
Previous Post

3 juni 2013 – In het kader van het 150-ste geboortejaar van Louis Couperus wordt een documentaire gemaakt over de schrijver door regisseur Jan Louter. De documentaire Lila Inkt wordt in september 2013 regionaal uitgezonden door Omroep West en zal op 1 oktober worden uitgezonden op tv bij Het uur van de Wolf.

De documentaire van Miroir Film wordt opgehangen aan de schrijver/columnist Bas Heijne, die zich al dertig jaar bezighoudt met het werk van Louis Couperus, die in zijn ogen de grootste romancier is die Nederland ooit heeft gekend. Op zoek naar de wortels van de romans De stille kracht, De boeken der kleine zielen en de verhalen waarin Orlando voorkomt, reist Bas Heijne in de voetsporen van de schrijver door het werkelijke en imaginaire landschap van Couperus’ leven en werk, waardoor heden en verleden zich spiegelen en de schrijver het gezicht terugkrijgt dat voor het grote publiek in ruim een eeuw vervaagd is.

Regisseur Jan Louter (1954) maakte eerder al schrijversportretten: o.a. over Jan Wolkers, Frans Kellendonk, Adriaan Morriën, Gerrit Komrij, Maarten Biesheuvel en Maaren ‘t Hart. Zijn films zijn nationaal en internationaal op filmfestivals vertoond, aangekocht door buitenlandse televisiestations en met vele prijzen bekroond.

Crowdfunding – Door het vooraf bestellen van de DVD kunt u financieel bijdragen aan de totstandkoming van de film. Er zijn diverse mogelijkheden, variërend van € 50 voor DVD + flyer/postkaart van de film tot € 500 voor DVD + flyer/postkaart van de film + nieuw gesigneerd boek Bas Heijne over Louis Couperus + poster van de film + 4 kaartjes en drankjes voor vertoning van de première, Nederlands Film Festival Utrecht, september 2013 + vermelding op de aftiteling.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.