Leidse letterkundige Rick Honings schrijft biografie Herman Brusselmans

Next Post
Previous Post

14 april 2016 – De mooie jonge oppergod van de Vlaamse Letteren, zoals Herman Brusselmans zich vroeger noemde, wordt volgend jaar zestig. De Leidse letterkundige Rick Honings werkt alvast aan een boek over de veelschrijver.

Het Leids universiteitsblad Mare publiceert een interview met Rick Honings over zijn belangstelling voor Brusselmans. Bijzonder, omdat Honings zich vooral bezighoudt met schrijvers uit de negentiende eeuw. Deze maand verschijnt zijn boek De dichter als idool. Literaire roem in de negentiende eeuw. Eerder won hij samen met Peter van Zonneveld de Biografieprijs 2014 voor de biografie De gefnuikte arend, over de dichter Willem Bilderdijk.

‘Eigenlijk is Brusselmans net zo’n fenomeen en celebrity als die negentiende-eeuwse dichters. Wel in een heel ander literair landschap, waarin de media een veel grotere rol spelen. Toen ik daarover tegen mijn uitgever begon, besloot hij me direct in contact te brengen met Brusselmans. Ik ben naar Gent gegaan om kennis te maken. Hij vond het ook een goed idee, een boek over hem.’

Het wordt een boek over het leven, het werk én het imago van de Vlaamse veelschrijver en heeft als werktitel ‘Majoor van het menselijk leed’.

lees meer: Mare, 17 maart 2016

video: VPRO boeken, Brusselmans in gesprek met Wim Brands, 31 maart 2013

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oxmvLW5c-X0[/youtube]

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.