Jules Deelder – 75 jaar! – met nieuwe verhalenbundel ‘Hardgin’

Next Post
Previous Post

Jules Deelder, schrijver, dichter, performer, nachtburgemeester van Rotterdam, jazzkenner en dj, wordt dit jaar 75. Dat wordt gevierd met een groot feest in de Doelen, een bijzondere fles drank en een nieuwe verhalenbundel ‘Hardgin’.
Hardgin is ook de titel van het openingsverhaal dat hij speciaal voor deze bloemlezing schreef.

• J.A. Deelder
Hardgin
Bezige Bij, november 2019
9789403174204, hardcover, 272 pagina’s, € 21,99

o.a. te koop via bol.com >>


HARDGIN vangt het duistere deel van het schrijverschap, dat begint bij de beklemmend lege zondagse straten van Deelders vroege jeugd. Steeds ook voert hij de lezer terug naar de Tweede Wereldoorlog, maar met evenveel lichtvoetigheid naar het mekka van de popcultuur en van de drank en drugs. ‘Die nacht was het gitaarwonder bij mij te gast. Eerst rookten we op een tot zelfmoord nodende tweepersoonskamer met verlaagd plafond in Hotel Centraal nog een paar stevige joints, waarop het plafond een stuk lager kwam te hangen.’

Jules Deelder schreef zijn vroegste verhalen meer dan een halve eeuw geleden en net als de meester zelf zijn ze onverminderd swingend, modern en veelzijdig. Eerder verschenen al bloemlezingen waarin de muziek en de lach leidend waren. Nu is daar HARDGIN, een woordvondst van Deelder zelf. HARDGIN brengt de lezer dicht bij de kern van het schrijverschap van J.A. Deelder. (uitgever)

FEESTDe nachtburgemeester van Rotterdam viert op 24 november 2019 zijn 75ste verjaardag in de grote zaal van de Doelen. Het belooft een bijzondere jubileumviering te worden van het Rotterdamse icoon.

DRANK – Jules Deelder viert zijn 75e verjaardag met een eigen gin, gedistilleerd door Loopuyt in Schiedam. Een inktzwarte fles Hard Gin kost 75 euro – naar de leeftijd die Deelder in november bereikt – en er zijn 1944 flessen uitgegeven. Precies, zoals zijn geboortejaar.
Lees er alles over in De Scchiedammer Online.

UPDATE – Helaas is Jules Deelder kort na zijn 75e verjaardag, op 19 december 2019, overleden.

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.