Jos Borré schreef biografie over Gerard Walschap

Next Post
Previous Post

borre-walschap-2013Jos Borré
Gerard Walschap
een biografie

Uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen, juni 2013

hardcover, illustr., 736 pagina’s
ISBN 9789085424895, verkoopprijs € 49,95 nu € 25,00

[o.a. te koop bij bol.com]

Toen Gerard Walschap op 25 oktober 1989 overleed was hij de meest gelauwerde auteur in Vlaanderen. Naast de vele Belgische onderscheidingen ontving hij in 1968 de Prijs der Nederlandse Letteren. In mei 1975 werd hem de eretitel ‘baron’ toegekend.

Jos Borré schreef een betrouwbare en afgewogen biografie – zonder wilde gissingen – over een van Vlaanderens grote schrijvers, Gerard Walschap. (Cobra.be)

Gerard Walschap (1898-1989) is een van de grootste Nederlandstalige schrijvers ooit. Niet alleen heeft hij een meer dan omvangrijk oeuvre bij elkaar geschreven, een tomeloze ambitie aan de dag gelegd en tot de laatste snik vurig zijn mening verkondigd – hij heeft ook tijdens zijn lange leven de grote tegenstellingen van zijn tijd in zich meegedragen. In artistiek, politiek, maatschappelijk en spiritueel opzicht is Walschap een zoeker geweest, met een groot hart voor de mensen rond hem, een niet te stillen honger naar waarheid en kennis, en een overrompelende drang om zichzelf uit te leggen. Het leven van Gerard Walschap omspant bijna honderd jaar, een eeuw vol extremen waarin alles verandert. Zeer secuur en sereen brengt biograaf Jos Borré de wereld van de prins der Nederlandse letteren tot leven. Meer nog dan een onthullende en nieuwe kijk op het werk van Walschap is deze biografie de meeslepende roman van een leven. (uitgever)

Literair criticus Jos Borré (1948) is docent Nederlandse letterkunde op de afdeling Woordkunst van het Conservatorium in Antwerpen. Jarenlang schreef hij over Vlaamse en Nederlandse literatuur in kranten en weekbladen. In 1990 publiceerde hij Gerard Walschap, rebel en missionaris, een literaire biografie. Sedert 1998 is hij voorzitter van het Gerard Walschap Genootschap, dat verbonden is aan de Universiteit Antwerpen.

meer over dit boek…

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.