Jeroen Brouwers, het verhaal van een oeuvre – Schrijversprentenboek

Next Post
Previous Post

vandenbroucke-brouwers-2015Johan Vandenbroucke
Jeroen Brouwers
het verhaal van een oeuvre

Uitgeverij Atlas Contact, april 2015
Paperback, rijk geïllustreerd
ISBN 9789045028804, verkoopprijs € 24,99

bestel-basis

Op 30 april 2015 wordt schrijver Jeroen Brouwers 75 jaar. Aanleiding voor uitgeverij Atlas Contact om het schrijversprentenboek van Jeroen Brouwers, dat verscheen toen de schrijver 65 jaar werd, opnieuw uit te brengen, aangevuld met een uitgebreid overzicht van de periode 2005 – 2015.

  Een omvattende biografische schets van het leven en werk van Jeroen Brouwers – van Batavia 1940 tot Zutendaal 2015 – kan tegelijkertijd niets anders zijn dan het levensverhaal van zijn literaire oeuvre. Jeroen Brouwers schreef een imposant en samenhangend oeuvre bijeen. Het Schrijversprentenboek laat verbanden zien tussen leven & werk, tussen romans & polemieken, tussen essays & levensberichten, tussen passie & ergernis. Bovenal is het de kroniek van een hartstochtelijk oeuvre.

Johan Vandenbroucke was tot 2007 literair journalist bij ‘De Morgen’. Hij is redactielid van het literair tijdschrift de ‘Brakke Hond’ en publiceerde tal van interviews, recensies, columns en verhalen in verschillende literaire media.

zie ook…

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.