Jan Wolkers Oeuvreprijs voor Koos van Zomeren

Next Post
Previous Post

30 september 2017 | Ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van de Jan Wolkers Prijs eert de jury schrijver Koos van Zomeren met de allereerste Jan Wolkers Oeuvreprijs.

In het werk van Van Zomeren is de liefde voor natuur een belangrijk thema, met als absoluut hoogtepunt de onlangs verschenen 900 pagina’s dikke bundel Alle Vogels, waarin alles wat Van Zomeren ooit over vogels heeft geschreven, van zijn eerste stuk over de huismus voor Nieuwe Revu uit 1977 tot aan Het verlangen naar klapekster uit 2014, is gebundeld en voorzien van speciaal voor deze uitgave gemaakte penseeltekeningen van Erik van Ommen.

> meer info / bestel Alle Vogels via bol.com

Alle Vogels kwam wel voor op de longlist voor de jaarlijkse Jan Wolkers Prijs, maar ontbrak op de shortlist. Nu blijkt de jury ter gelegenheid van het vijf-jarig bestaan van de Jan Wolkers Prijs eenmalig een oeuvreprijs uit te reiken. Volgens juryvoorzitter Jean-Pierre Geelen wil de jury recht doen aan de buitengewone kwaliteiten en verdiensten van Van Zomeren als auteur.

De Oeuvreprijs bestaat uit een luxe uitgave van de nieuwe Jan Wolkers biografie en een geldprijs van € 5000,- uit het WNF-Natuurhelden Fonds.

De Oeuvreprijs en de Jan Wolkers Prijs 2017 worden uitgereikt op zondag 15 oktober 2017 door Karina Wolkers, in een speciale uitzending van het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels, live vanuit kasteel Oud Poelgeest in Oegstgeest.

In de jury van de Jan Wolkers Prijs zitten Karina Wolkers, Allard Stapel (WNF), Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) en Anneke Naafs (Vroege Vogels BNNVARA).

> meer boeken van Koos van Zomeren bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.